Sladké jeřabiny. Co s nimi? Poradí Roman Paulus | Dobrá chuť...
Při vaření z jeřabin je snad víc než u jakéhokoli jiného ovoce potřeba vybrat tu správnou odrůdu. „Stará pravda“, že jedlé jsou jen určité druhy jeřabin, je sice jen hluboko zakořeněná pověra, platí ale, že některé jsou přece jen jedlejší.
Aronie: téměř černé jeřabiny pro zdraví i okrasu | Zahrádkář
K vyhledávaným ovocným dřevinám patří i temnoplodec černoplodý neboli aronie, známá též jako černý jeřáb. Tmavé jeřabiny se sklízejí v druhé polovině
Zázračné plody aronie aneb černé jeřabiny v akci proti...
Podzim je časem sklizně plodů dobrých, krásných i léčivých – a takové jsou taky plody aronie neboli černé jeřabiny, které patří k malým zázrakům domácí medicíny. Jak by ne, když tyhle drobné černé kuličky pomáhají například s vysokým...
Černé jeřabiny do omáček recept - Chytrá žena
Černé jeřabiny do omáček příprava receptu: Příprava receptu Černé jeřabiny do omáček: Otrhané a oprané jeřabiny společně s cukrem dusíme 1 hodinu v troubě. Na plechu je promačkáme, ochutíme skořicí, přidáme kyselinu citrónovou a ještě...
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek -
Jeřabiny očistíme, otrháme ze stopiček, propláchneme a necháme okapat. Vsypeme je do kastrole, podlijeme trochou vody a vaříme asi 20 minut. Pak…